Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisao je pobjedu u sedmom kolu LEN Lige prvaka. U večerašnjem susretu u Gružu Jugaši su pobijedili Pro Recco rezultatom 11:8 (2:3, 4:2, 4:1, 1:2).

Prve minute utakmice obilježila je loša igra u napadu obiju momčadi te smo prvi pogodak vidili nakon 3 minute i 20 sekundi igre. Marko Žuvela odlično je provukao loptu pokraj Del Lunga. Talijani su potom postigli tri pogotka u nizu i u potpunosti preokrenuli utakmicu u svoju korist. U drugih osam minuta Jugaši su ubacili u brzinu više i na poluvremenu vodili jednim pogotkom prednosti. U drugom poluvremenu gledatelji u Gružu mogli su vidjeti jednog potpuno drugačijeg Juga, onakvog kakvog još nismo imali prilike vidjeti u ovoj sezoni. Obrana predvođena Popadićem djelovala je neprobojno, dok su Jugaši u napadu bili nezaustavljivi što je rezultiralo prednosti od četiri pogotka na ulazu u posljednjih osam minuta. Do kraja Talijani su tek uspjeli ublažiti poraz i slavlje u Gružu moglo je početi.

Dubrovačke vaterpoliste predvodio je vratar Toni Popadić koji je 14 puta zaustavio udarce protivničke momčadi. U napadu najraspoloženiji su bili Loren Fatović i Stylianos Argyropoulos s po tri postignuta pogotka. Njima uz bok bio je Hrvoje Benić koji je dva puta poslao loptu iza Marca Del Lunga, reprezentativnog vratara momčadi iz Italije koji je večeras zaustavio 9 udaraca Jugaša. Alexandros Papanastasiou, Konstantinos Kakaris i Marko Žuvela u pobjedu su ugradili po jedan pogodak.

<