Nade Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje kao prvoplasirani sastav skupine ‘Dalmacija’, podskupine ‘Jug’, nastupit će na završnom turniru Prvenstva Hrvatske, koji će se od 3. do 7. travnja održati u Krešimirovom Gradu.

Prve utakmice kvalifikacija odigrane su u utorak u gruškom bazenu. U goste su Jugašima i Cavtaćanima došli mladići s Korčule. Kapekaši su prvo odmjerili snage s momčadi trenera Pava Pulića. Igrači Cavtata su dominirali u bazenu te su na kraju pobijedili rezultatom 8:4 (2:1, 3:2, 1:1, 2:0).

Lovor Lozica, trener Korčulanskog plivačkog kluba, nakon kratkog je odmora morao pripremiti svoje vaterpoliste za dvoboj s Jugašima. Prve minute dvoboja donijele su ispitivanje snaga s obje strane. U drugoj četvrtini u igru je ušao kapetan Petar Kulaš. Svojom je igrom u obrani i u napadu predvodio svoju momčad te je prednost na poluvremenu iznosila 8:1. Jugaši se nisu opustili u nastavku i razlika u pogocima je do kraja utakmice rasla te je konačan rezultat bio 16:6 (2:0, 6:1, 6:1, 2:3).

Petar Kulaš osam je puta posalo loptu iza protivničkog vratara. Maro Šušić tri se puta upisao u listu strijelaca, dok su Juraj Kulušić, Luka Čurlin, Ante Jerković i Nikola Perak dodali po jedan pogodak.

Momčad Vida Bogdana u današnjoj je borbi za prvo mjesto bila još uvjerljivija. Cavtaćani su svoj jedini pogodak postigli devetnaest sekundi prije kraja susreta. Vratarski dvojac na golu Juga više je od pola sata zaustavljao sve udarce prema njihovom golu. Jedini pogodak za Cavtat postigao je Hrvoje Stjepović, nakon izborenog isključenja. Prvo mjesto podskupine ‘Jug’ Jugaši su izborili pobjedom 15:1 (1:0, 5:0, 4:0, 5:1).

Petar Kulaš opet je kapetanski predvodio svoju momčad. U večerašnjoj utakmici pet se puta upisao u listu strijelaca. Ante Jerković i Maro Šušić po tri su puta poslali loptu iza protivničkog vratara. Dva puta je precizan bio Niko Đerek, dok su Tino Savinović i Marin Zeko dodali po jedan pogodak.

Za VK Jug CO u kvalifikacijama su nastupili:
Antoan Špilar, Tino Savinović, Juraj Kulušić, Luka Čurlin, Ante Jerković, Marin Zeko, Antonio Hezonja, Lovro Zvono, Maro Šušić, Nikola Perak, Lukas Kristović, Petar Kulaš, Marino Brzica, Niko Đerek i Bruno Iveković.
Jugaše je s klupe vodio Vido Bogdan.