Jugaši su jutros preko Splita krenuli za Ostiju u kojoj se od sutra igra treći turnir ovogodišnje LEN Lige prvaka. Nažalost, među putnicima neće biti kapetana Xavija Garcije koji je jučer na treningu ozljedio oko. Ozljeda nije težeg karaktera, ali nije se htjelo riskirati obzirom da je plasman na Final eight već osiguran, a pred jugašima je kraj sezone u kojemu ih očekuje završnica domaćeg prvenstva kao i već spomenuti finalni turnir najelitnijeg europskog natjecanja. Kapetanovo mjesto u delegaciji za Italiju zauzeo je Hrvoje Zvono.

Jugaši će u ponedjeljak, 19. travnja, u osmom kolu igrati protiv Olympiacosa (17.45 sati), dan poslije Ortigije (15.15 sati), te u srijedu, 21. travnja, u zadnjem kolu protiv Pro Recca (20.15 sati). Sve utakmice izravno prenosi Sport Klub.

Nakon ovog turnira saznat ćemo s koje će pozicije Jugaši ići u Beograd, koji je u petak i službeno dobio domaćinstvo završnih turnira u perioudu 2021. – 2023. U slučaju pobjede protiv trenutno trećeplasiranog Olympiacosa, jugaši bi osigurali drugo mjesto u skupini koje bi im osiguralo, barem na papiru, lakšeg protvnika u četvrtfinalu.

Boje Juga u Ostiji branit će Toni Popadić, Alex Obert, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Hrvoje Zvono, Marin Tomasović, Daniil Merkulov, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Antonio Vukojević i Ivan Vukojević.

Trenutni poredak: 1. PRO Recco 21 bod, 2. Jug Adriatic osiguranje 15 , 3. Olympiacos 10 , 4. CN Marseille 7, 5. Spandau 04, 6. CC Ortigia.