‘Kup je najvažniji trofej u sezoni. Sad smo na pola sezone i kad bi osvojili Kup, bilo bi nam puno lakše, bili bi puno mirniji u glavi’, rekao je Jugov kapetan Xavi Garcia na konferenciji za novinare koja je održana na bazenu u Gružu povodom odigravanja Final foura Kupa Hrvatske.

Osim Garcije, pred novinarima je bio i trener Vjeko Kobešćak, koji se najprije osvrnuo na srijedu i utakmicu protiv Waspo Hannovera.
‘Odigrali smo odličnu utakmicu, možda i najbolju u ovoj sezoni, forma je u usponu i to je odlična najava dobrih igara na turniru Kupa Hrvatske.’

Neizbježna tema bila je i povratak Sandra Sukna i njegov eventualni nastup na završnici Kupa.
‘Kako sada stoje stvari, Sandro neće igrati na turniru. On je i dalje u fazi oporavka, dizanja forme kroz treninge. To je naša zajednička odluka.’

Na upit kog bi želio susresti u finalu Kobešćak kaže:
‘Ne znam tko će igrati u finalu, mi smo fokusirani isključivo na Mornara. Što se tiče drugog polufinala, igraju dvije momčadi koje nastupaju u Euroligi i za očekivati je vrhunsku utakmicu.’

‘Na ovom turniru sudjeluju tri euroligaša što je odlična stvar za hrvatski vaterpolo. Mislim da nema favorita, sve je otvoreno i očekujem vrhunski vaterpolo’, kazao je Jugov kapetan.

‘Pozvao bi ovim putem sve one kojima je Jug u srcu da nas dođu podržat na ovom finalnom turniru i uživaju u dobrom vaterpolu’, kazao je Jugov trener na kraju druženja s novinarima.

Turnir počinje već danas popodne utakmicama ženskog polufinala, sutra su na rasporedu žensko finale te dva muška polufinala dok će se u nedjelju popodne igrati muško finale.