Počelo je 9. izdanje memorijalnog turnira Tomo Udovičić. Prvog dana natjecanja bili smo svjedoci 16 susreta u dvije uzrasne kategorije, U-14 i U-12. VK Jug Croatia osiguranje u kategoriji U-12 nastupa s dvije ekipe.

Turnir je otvoren utakmicom U-12, Jug CO – Aquatic verde. Igrači trenera Vida Bogdana bili su uvjerljivi i zabilježili prvu pobjedu rezultatom 11:6 (5:0, 2:0, 1:3, 3:3). Najefikasniji je sa 6 pogodaka bio Petar Kulaš, 4 je postigao Maro Šušić, dok je jednom precizan bio Ante Jerković. Jug CO 2 nije bio uspješan u svom prvom nastupu. Izgubili su od Budve 16:2. Prve pogotke na turniru zabilježila je Nika Alamat.

Nastavili su se dvoboji u gruškom bazenu između ekipa iz 10 europskih zemalja. Priliku pokazati što znaju dobili su i mladići u uzrasnoj kategoriji kadeta (U-14). Trener Aljoša Lončarić morao je biti zadovoljan nakon što su njegovi igrači pobijedili grčku momčad Kastellas s 9:4. U pobjedu svoje momčadi 3 pogotka ugradio je Vlaho Pavlić, dok su jednom precizni bili Mauro Prkoča, Jakov Cvjetković, Zvonimir Miloglav, Marko Piplica, Bruno Bobić te Ivor Miljan Popović.

Današnji program bio je nešto kraći jer su u bazen morali seniorski igrači. U srijedu se natjecanje nastavlja prvim utakmicama u 8 sati. Kompletan raspored turnira možete pogledati ovdje.