bpm

Teško gostovanje u Italiji

Proteklog vikenda seniorska momčad VK Jug Croatia osiguranja dvjema je laganim četvrtfinalnim pobjedama protiv Primorja EB otvorila ovogodišnje izdanje Prvenstva Hrvatske. Bila je to uvertira za ono što nas očekuje u srijedu, 27. ožujka, kada Jugaši gostuju kod drugoplasirane momčadi skupine ‘B’ LEN Lige prvaka, BPM Sport Managementa.

Kako Talijani vide utakmice vodećih momčadi skupine?
‘Jugaši su odigrali dobru utakmicu protiv nas u prvom djelu natjecanja. Na kraju su uzeli sva tri boda, ali mislim da im ne bismo ukrali ništa da smo uspjeli izvući neriješen rezultat. Bili su vrlo agresivni i u prve dvije četvrtine smo ih uspjeli iznenaditi, ali poslije su se prilagodili na naš stil igre i zasluženo pobijedili. Igrali su žestoki presing i nisu dopustili da se krećemo. Nadam se da će se suci prilagoditi tomu i da im sutra neće dopustiti tako agresivnu igru. Jug ima odličnog trenera i to je jedan od najvećih klubova na svijetu, koji svake godine, unatoč gubitku ključnih igrača, uspijeva izgraditi momčad koja je uvijek konkurentna. Glavni dio njihovog tima su hrvatski reprezentativci te imaju možda i najbolji dvojac na desnoj strani’, rekao je Marco Baldineti, trener momčadi iz Busto Arsizia.

Jacopo Alesiani je dodao: ‘Utakmica protiv Juga neće biti nimalo lagana i morat ćemo dati 101 % od sebe ako želimo izvući pozitivan rezultat. Vrlo smo pozitivni i skoncentrirani te ne možemo dočekati da susret počne. Dat ćemo sve od sebe jer želimo da se naš san o Final eightu nastavi’.

Dvoboj prvih momčadi skupine ‘B’ na rasporedu je sutra u 19.00, uz izravan prijenos na Arena sport 1.