Proteklog vikenda seniorska momčad VK Jug Croatia osiguranja dvjema je laganim četvrtfinalnim pobjedama protiv Primorja EB otvorila ovogodišnje izdanje Prvenstva Hrvatske. Bila je to uvertira za ono što nas očekuje u srijedu, 27. ožujka, kada Jugaši gostuju kod drugoplasirane momčadi skupine ‘B’ LEN Lige prvaka, BPM Sport Managementa.

Kako Talijani vide utakmice vodećih momčadi skupine?
‘Jugaši su odigrali dobru utakmicu protiv nas u prvom djelu natjecanja. Na kraju su uzeli sva tri boda, ali mislim da im ne bismo ukrali ništa da smo uspjeli izvući neriješen rezultat. Bili su vrlo agresivni i u prve dvije četvrtine smo ih uspjeli iznenaditi, ali poslije su se prilagodili na naš stil igre i zasluženo pobijedili. Igrali su žestoki presing i nisu dopustili da se krećemo. Nadam se da će se suci prilagoditi tomu i da im sutra neće dopustiti tako agresivnu igru. Jug ima odličnog trenera i to je jedan od najvećih klubova na svijetu, koji svake godine, unatoč gubitku ključnih igrača, uspijeva izgraditi momčad koja je uvijek konkurentna. Glavni dio njihovog tima su hrvatski reprezentativci te imaju možda i najbolji dvojac na desnoj strani’, rekao je Marco Baldineti, trener momčadi iz Busto Arsizia.

Jacopo Alesiani je dodao: ‘Utakmica protiv Juga neće biti nimalo lagana i morat ćemo dati 101 % od sebe ako želimo izvući pozitivan rezultat. Vrlo smo pozitivni i skoncentrirani te ne možemo dočekati da susret počne. Dat ćemo sve od sebe jer želimo da se naš san o Final eightu nastavi’.

Dvoboj prvih momčadi skupine ‘B’ na rasporedu je sutra u 19.00, uz izravan prijenos na Arena sport 1.