Povodom odigravanja završnog turnira četri najbolje momčadi Triglav regionalne lige, jutros je na bazenu u Gružu održana konferencija za novinare na kojoj su prisutnima na raspolaganju bili povjernik Lige Milivoj Bebić, direktori Jug CO i Jadran Carine Ognjen Kržić i Miloš Mračević te trener HAVK Mladosti Zoran Bajić.

U samom uvodu, Milivoj Bebić je u ime OU Triglav regionalne lige pozdravio sve nazočne i u kratkim crtama najavio satnicu Final foura kao i finalnu utakmicu žena koja se igra po prvi put.
‘Maksimalno podržavamo ženski vaterpolo koji u cijeloj regiji još nije na nivou muškog. Zamolio bi i vas medije da nas u tome podržite’, rekao je Bebić.
‘Igramo doma i kao i prethodnih sezona veliki smo favoriti. Međutim, radi reprezentativnih obveza momčad dugo nije bila na okupu tako da turniru pristupamo s velikim oprezom. Što se tiče organizacije turnira, imamo puno iskustva u tom segmentu i siguran sam da će sve biti na nivou’, kazao je Jugov direktor Ognjen Kržić.

Predstavnik Jadrana Carine Miloš Mračević, jedinog kluba koji ne dolazi iz Hrvatske kazao je kako je tijekom sezone Jadran kroz razna natjecanja već odigrao preko 40 utakmica i kako je momčad već malo umorna.
‘Ipak, uz veliki respekt prema Mladosti, vjerujem kako ćemo u Dubrovniku ostati do sutra odnosno da ćemo izboriti finale’, dodao je Mračević.

Zoran Bajić istaknuo je kontranapad kao glavnu snagu Jadrana.
‘Kontra im je po mom mišljenju jedna od najboljih u Europi i tu će nam biti glavni obrambeni fokus. Mi ćemo našu igru bazirati na naše centre i vjerujem da ćemo pružiti jednu dobru utakmicu te da ćemo napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu odnosno da ćemo izboriti plasman u polufinale’, rekao je Bajić.

Turnir počinje večeras u 18,30 kada se u prvom polufinalnom susretu sastaju Jadran Carine i HAVK Mladost, a u 20,00 sati svoju vizu za finale vadit će Jug CO i Jadran Split.