Sutra, na bazenu u Gružu, počinje osmo izdanje Međunarodnog memorijalnog turnira Tomo Udovičić. U bazenu, na dva terena i u dvije konkurencije, snage će odmjeriti preko 500 natjecatelja iz devet država. U konkurenciji U-12 će nastupiti 24 momčadi, a u konkurenciji U-14 njih 16.

Na dosadašnjim izdanjima turnira najuspješniji je bio Partizan sa četiri naslova pobjednika, domaćin turnira JUG CO ima dvije pobjede, dok je jedini preostali pobjednik Cavtat, koji je naslov osvojio prošle godine. Ove godine čekamo i prvog pobjednika u konkurenciji do 14 godina.

Interes za ovogodišnje izdanje turnira je bilo veliko te su prijave za nastup na turniru bile zaustavljene mjesec dana prije, što do sada nije bio slučaj. Unatoč prometnoj izoliranosti Dubrovnika te velikoj udaljenosti, na turniru svake godine nastupa sve više natjecatelja iz mnogih svjetskih i eurposkih država. Ove godine prvi put, paraleleno sa turnirom za vetrpoliste do 12 godina, imamo i turnir u konkurenciji do 14 godina. Posebno veseli velika zainteresiranost za taj turnir.

Turnir završava finalnim danom, u nedjelju. Samo finale turnira U-12 je na rasporedu u 16:30, a turnira U-14 u 17:30.