Nakon teško izborenih bodova prije dva dana u Berlinu, Jugaši nemaju puno vremena za odmor. U sklopu drugog kola Triglav Regionalne lige u Gruž dolazi HAVK Mladost. Upravo su ova dva kluba prošle sezone igrala finale na istom mjestu. Tada su Jugaši bili bolji i obranili naslov pobjednika. U ovu utakmicu obje ekipe ulaze s dosta izmjenjenim sastavima u odnosu na proši dvoboj.

‘Žapci’ su u svoje redove doveli iskusne igrače poput Miloša Ćuka, Antonia Petkovića, Ivana Buljubašića…, kada to spojimo s mladim igračima koji se već godinama kale na bazenu uz Savu, dobijemo momčad koja može parirati najboljim europskim ekipama. Za razliku od njih, Jug CO je znatno pomladio svoj sastav za ovu sezonu i pokazao da s tom ekipom može uzeti bodove protiv svake momčadi.

Vjekoslav Kobešćak najavio je sutrašnji susret:
‘Već tri dana nakon utakmice u Berlinu, očekuje nas vječni derbi protiv Mladosti. To je momčad koja uvijek donosi dodatni naboj u bazen. Ekipa koja odigra neriješeno s Hannoverom, svakako vrijedi. Očekujem tešku borbu za tri boda’.

‘Iako je ovo prvi derbi ove sezonu u Gružu, nadam se da će nas mnogo ljudi doći podržati. Hrvatski vetrpolo ovu jesen proživljava lijepo razdoblje. Osim Mladosti, tu je i splitski Jadran koji je pojačao sastav za ovu sezonu. Dokaz tomu je i to da imamo tri kluba u Ligi prvaka. Pred nama je još mnogo derbija na našem bazenu ove sezone i nadam se da će broj gledatelja iz utakmice u utakmicu rasti’, dodao je Jugov strateg.

Utakmica drugog kola TRVL na rasporedu je sutra u 19.15 uz izravan prijenos na Arena sport 1.