Završeno je deveto izdanje memorijalnog turnira Tomo Udovičić. Ovo natjecanje privuklo je brojne klubove iz najvećih vaterpolskih zemalja Europe. Proteklih šest dana na bazenu u Gružu odigrane su 144 utakmice u dvije uzrasne kategorije između 48 momčadi.

Na najvišem pobjedničkom postolju u starijoj, U-14, kategoriji našli su se igrači Rome VIS Nove koji su u finalu bili bolji od igrača splitskog Jadrana 10:7 (2:1, 5:3, 1:1, 2:2). Treće mjesto pripalo je Jugašima koji su u susretu za broncu bili bolji od mađarskog Szolnokija 10:8 (3:1, 2:3, 2:2, 3:2). Četiri pogotka djelo su Zvonimira Miloglava, tri je dodao Vlaho Pavlić, dok su jednom precizni bili Ivuša Burđelez, Marko Glavinić i Bruno Bobić. Čestitke igračima i treneru Aljoši Lončariću na zasluženo osvojenoj medalji. Trofej ‘Ivo Ivaniš’ za najboljeg igrača turnira odnio je Rimljanin Luca Provenziani, koji je kroz cijeli turnir pokazivao zavidnu kvalitetu vaterpola. Najbolji vratar natjecanja je Tomislav Stričević, čuvar mreže splitskog Jadrana. Najraspoloženiji strijelac na turniru bio je Balša Vučković, napadač Primorca.

U kategoriji U-12 Jadran Carine iz Herceg Novog nadmoćno je odnio titulu pobjednika TOMA 2019. U finalu su “pregazili” igrače Salerna s 13:5 (3:0, 3:1, 4:0, 3:4). U utakmici za 3. mjesto bolji su bili talijani Zero9 Roma od Primorca 10:6 (1:0, 2:0, 3:3, 4:3) i tako se okitili brončanim medaljama. Trofej ‘Ivo Ivaniš’ u ovoj kategoriji zaslužio je Strahinja Gojković, igrač Jadrana iz Herceg Novog. Junak polufinalne utakmice Daniele Garletta proglašen je najboljim vratarom. Golman Pallanuoto Salerna odveo je svoju momčad u finale obranivši četiri četverca u jučerašnjoj utakmici. Najbolji strijelac turnira U-12 je Maxim Cseh, igrač mađarskog Szolnokija.

Naši Jugaši do 12 godina Turnir su završili na 5. mjestu. Bili su bolji od Partizana 8:6 (2:2, 2:2, 2:1, 2:1). Petar Kulaš postigao je 4 pogotka, s 3 se na listu strijelaca upisao Maro Šušić, dok je jednom precizan bio Ante Jerković. Zaslužene čestitke idu i igračima trenera Vida Bogdana.

VIDIMO SE DOGODINE!