Uoči Final foura Triglav Regionalne lige koji se igra u Dubrovniku ovog vikenda, VK Jug Croatia osiguranje organizirao je konferenciju za novinare na kojoj su nazočnim predstavnicima sedme sile na raspolaganju bili Vjeko Kobešćak i Maro Joković. Obojica napominju kako ne razmišljaju o suboti i finalnoj utakmici nego su okrenuti Jadranu i svom polufinalu.

Turnir četiri najbolje momčadi Regionalne lige u Gružu otvaraju Jadran Carine Herceg Novi i HAVK Mladost u petak u 18,30 sati dok će Jug CO i splitski Jadran snage odmjeriti u 20,00 sati.
‘Splitski Jadran se dosta pojačao u odnosu na lani. Došli su do finala Kupa Hrvatske, plasirali se na Final foura Regionalne lige, što je dobar rezultat. Svima su ambicije iste, ali nečiji su izgledi veći. Ovo je neizvjesniji Final four nego je bio prošlogodišnji’, rekao je Kobešćak.

‘Splićani vjeruju kako nas mogu iznenaditi u jednoj utakmici u kojoj nema popravnog ispita. Uvjerljivo smo ih dobivali u svim ogledima ove sezone, ali to u petak neće puno značiti. Međutim, vjerujem kako ćemo ponovo biti na visini zadatka i plasirati se u finale’, kaže je Joković.

Kobešćak je dodao kako je u tekućoj sezoni kroz sva natjecanja dao priliku šesnaestorici igrača iz pogona mlađih kategorija i kako je većina iskoristila pruženu priliku.

Što se tiče oscilacija u igri prve momčadi Kobešćak kaže:
‘Oscilacije u igri sastavni su dio sporta. Ova momčad se gradi od početka sezone jer je promijenila fizionomiju u odnosu na protekle dvije godine. Naša igra raste iz utakmice u utakmicu, ali nismo ni blizu maksimuma.’

Iako je posljednjih dana na treninzima na raspolaganju imao tek trojicu igrača koji nisu bili u pogonima svojih reprezentacija, Kobeščak ne traži opravdanje. Cilj je osvajanje trećeg naslova u nizu.