Danas je u gruškom bazenu završilo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete. U finalnoj utakmici snage su odmjerili Jug Croatia osiguranje i Primorje Erste Banka. Pobjednika smo saznali tek nakon drame peteraca u kojoj su mladići iz Rijeke na kraju slavili rezultatom 14:15 (5:1, 2:4, 2:1, 2:3, 4:5).

Utakmicu je bolje otvorila momčad Željka Vukčevića. Na krilima Marka Glavinića i Bruna Đuha Jugaši su nakon prvih osam minuta imali četiri pogotka prednosti. Na golu je briljirao Nikola Balić sa šest zaustavljenih udaraca.

Druga četvrtina donijela je preokret. Adriano Jušić predvodio je svoju momčad u tom periodu igre te je na poluvremenu rezultat iznosio 6:6. Primorjaši su dominirali na centarskoj poziciji te su izborili tri peterca u drugoj dionici, što im je donijelo povratak u utakmicu.

U nastavku smo gledali predstavu Marka Glavinića i Viktora Tončinića. Oni su odličnom igrom predvodili svoje momčadi i odveli utakmicu u ‘petu četvrtinu’. Igrači obje momčadi su u prve četiri serije udaraca s pet metara bili precizni. U petoj seriji udarac Nikole Bjelopere zaustavlja vratar Primorja Mauro Dipić, dok na drugoj strani Ivan Šurbek pogađa za veliko slavlje Bankara. 

Najbolji strijelac turnira je Marko Glavinić, koji je proglašen i za najboljeg igrača Prvenstva Hrvatske. Za najboljeg vratara izabran je Primorjaš Mauro Dipić.