Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisao je pobjedu u trećem kolu LEN Lige prvaka. U Gružu je nakon velikog preokreta pao Spandau 04. Konačan rezultat bio je 12:7 (2:4, 2:2, 3:0, 5:1).

Nije krenulo dobro i njemački vaterpolisti su na poluvremenu imali dva pogotka prednosti. U prvom dijelu ništa nije štimalo ni u jednom smijeru. U napadu su Jugaši izgledali nemoćno, dok su u obrani primili nekoliko čudnih pogodaka. Srećom, probudili su se u nastavku, proradila je obrana na čelu s Tonijem Popadićem. u posljednjih šesnaest minuta Jug je primio samo jedan pogodak.

Loren Fatović večeras je preuzeo ulogu vođe momčadi. Postizao je pogotke sa svih pozicija te se na kraju zaustavio na šest isapljenih projektila u mrežu večeras odličnog Laszla Bakse. Luka Lozina i Alex Papanastasiou po dva puta su se upisali među strijelce, a po jedan pogodak dodali su Paulo Obradović i Filip Kržić.

Ovom pobjedom Jugaši su ostali na maksimalnom učinkom te predvode skupinu A. Isti broj bodova ima Olympiacos koji je večeras teškom mukom u svom bazenu svladao Jadran Carine. U sljedećem kolu momčad Vjekoslava Kobešćaka gostuje u Splitu. Dmaćin će im biti Jadran koji je večeras poražen u Kazanju.