Olympiacos CFP je muški vaterpolski odjel velikog grčkog multi-sportskog kluba, Olympiacos CFP, sa sjedištem u Pireju. Vaterpolska sekcija osnovana je 1925. godine, jedan je od osnivača Grčkog plivačkog saveza, a njihov bazen je Papastrateio u Pireju.

Olympiacos je jedna od najuspješnijih momčadi u Europi i veliko ime kontinentalnog vaterpola, koji u svojoj riznici ima dva osvojena naslova prvaka Europe (2002, 2018), jedan LEN Super Cupa (2002) i 2 trostruke krune (2002, 2018), i jedini je grčki klub okrunjen naslovom europskog prvaka. Oni su također pet puta bili drugoplasirani (s ukupno osam europskih finala), dva puta u LEN Ligi prvaka (2001, 2016), dva puta u LEN Kupu pobjednika kupova (1998, 1999) i još jedan u LEN Super Cupu (2018.). U razdoblju od 2001. do 2002. Olympiacos je postao prvi klub u povijesti vaterpola koji je pobijedio na sva četiri natjecanja (LEN Liga prvaka, LEN Super Cup, grčka liga i grčki kup).

Nakon pobjede ženskog kluba u LEN Euroligi 2015., Olympiacos CFP postao je drugi sportski klub u povijesti kontinentalnog vaterpola koji je bio okrunjen titulom europskih prvaka s muškim i ženskim ekipama.

Olympiacos je najpopularniji sportski klub u Grčkoj i ujedno najtrofejniji klub u povijesti grčkog vaterpola, s osvojenih 55 domaćih naslova (ukupno 58) najviše od bilo kojeg grčkog kluba. Osvojili su 32 naslova lige, rekordnih 20 kupova i 3 super kupa. Oni su dominantna sila od 1992. godine, nakon što su postavili brojne rekorde, uključujući kontinuiranu pobjedu (150 pobjeda uzastopno) u regularnoj sezoni i play-offu grčke lige od svibnja 2013.

U tekućoj sezoni u kojoj brane lani osvojen naslov pobjednika LEN Lige prvaka, Olympiacos predvode mahom isti igrači kao i lani predvođeni hrvatskim trojcem Josip Pavić, Paulo Obradović i Andro Bušlje. Njima uz bok su grčki reprezentativci Giorgios Dervisis, Konstantinos Mourikis, Konstantinos Genidounias te najbolji strijelac momčadi Giannis Fountoulis.