Prekosutra, u srijedu, 21. studenog, u Gruž stiže mađarski Szolnok u sklopu trećeg kola LEN Lige prvaka. Jugaši nakon dva odigrana kola s dvije pobjede na stopostotnom učinku dok su Mađari ostvarili po jednu pobjedu i poraz.

Kao što je uobičajeno, dva dana prije važne utakmice organizirana je tiskovna novinare na kojoj su novinarima na raspolaganju bili trener Vjeko Kobešćak te igrači Marko Macan i Luka Lozina.

‘Bilo je iznimno važno ostvariti pobjedu i imati sigurnu igru. Utakmica je bila, recimo to tako, solidna. Neke stvari su bile dosta bolje, dok će za neke trebati još uvijek vremena’ osvrnuo se Kobešćak na utakmicu protiv Mornara prošlog vikenda.

O Szolnoku, koji igra na srpski pogon (Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Viktor Rašović i Đorđe Lazić), a i trener je iz Srbije, Živko Gocić, Kobešćak govori biranim riječima.
‘Szolnok je odlična momčad. Prije godinu i pol dana su bili europski prvaci. Doživjeli su određene promjene, izgubili su širinu, ali i dalje imaju Prlainovića, Aleksića, Gabora Kisa i Nagyja na golu. I dalje su momčad iz samog vrha europskog vaterpola. Oni su kao i mi uostalom, lošije ušli u sezonu. To nije čudno jer se treba uigrati, a za to treba vremena. Za očekivati je da Szolnok bude bolji. Uglavnom, čeka nas u srijedu vrhunska utakmica, i to će biti veliki izazov za nas’ zaključio je Kobešćak.

‘Szolnok je odlična ekipa, koja je već godinama u samom europskom vrhu. Obično se s njima susrećemo na završnim turnirima što govori o njihovoj snazi. Pojačali su se, ali su, slično kao i mi, lošije ušli u sezoni. U svakom slučaju, čeka nas najteži protivnik za nas u dosadašnjem dijelu sezone’, kazao je Jugov centar Luka Lozina.

Macan će biti zadužen za 36-godišnjeg centra Gabora Kisa.
‘Kis je i dalje među najboljim centrima svijeta. Bit će teško, ali vjerujem kako ćemo odigrati pravu utakmicu i osvojiti tri boda koja če nam puno značiti u nastavku natjecanja’ rekao je Jugov reprezentativni branič.

Utakmica 3. kola između Jug CO i Szolnoka igra se u srijedu, 21. studenog, s početkom u 19 sati.