PVK Jadran Carine pobjednici su turnira ‘Olimpijske nade’, koji se protekla tri dana održavao u Dubrovniku. U danas odigranom finalu Hercegnovljani su porazli momčad Juga rezultatom 6:5 (1:2, 1:1, 3:2, 1:0).

Ovo je bio dvoboj dvije do danas neporažene momčadi. Od početka do kraja ovo je bio izjednačen susret. To govori i činjenica da je pogodak Jugovog kapetana Roberta Radića za 1:3 bila jedina situacija kada je jedna momčad imala prednost veću od jednog pogotka razlike. Na klupi je danas bio Maro Balić jer je trener Miho Bobić odrađivao kaznu zbog crvenog kartona, kojeg je zaradio u sinoćnjem polufinalu.

U posljednju četvrtinu ušlo se s neriješenim rezultatom i isti je rezultat na semaforu stajao do nešto malo manje od dvije minute do kraja susreta. Tada su jugaši povukli kontru, koju nisu realizirali i igrač Jadrana koji je zaostajao u povratku je ostao sam na Jugovoj polovici. Jovan Vujović izašao je sam pred Ivana Jurišića i pogodio za konačnih 6:5. Momčad Juga je u posljednje dvije minute napravila nekoliko nepotrebnih pogrešaka, što su Crnogorci iskoristili i odnijeli naslov pobjednika u Herceg Novi.

VK Jug CO: Ivan Jurišić, Bruno Bobić, Nikola Ljepava, Dominik Lončarić, Zvonimir Perić 1, Anotnio Zadro, Matej Miloglav 2, Maro Banić, Roberto Radić 1, Hrvoje Zvono 1, Patrik Kolak, Zvonimir Miloglav, Maroje Sršen, Jakov Cvjetković.
trener: Maro Balić, pomoćni trener: Vido Bogdan

Nešto ranije jutros, VK Cavtat se borio za sedmo mjesto. Momčad je vodio Vido Bogdan te je odveo svoju momčad do pobjede nad VK Bijelom. Mlađa generacija mlađih juniora Juga bila je bolja rezultatom 11:13 (2:5, 3:3, 4:2, 2:3). Od starta su mali Jugaši krenuli jako te su održavali prednost od 3-4 pogotka razlike, sve do početka posljednjih osam minuta. Tada se dogodio pad u igri te su mladići iz Bijele čak i poveli. Ipak momčad Vida Bogdana smogla je snage za preokret i na kraju zasluženo slavila.

VK Cavtat: Maro Šimunović, Ivan Begić 4, Jure Jarak 3, Leo Gojan, Šime Šimunović 3, Dominik Lončarić 1, Vlaho Pavlić, Dominik Dumančić, Josip Tolja 1, Luka Bjeopera 1, Nedjeljko Ljuban, Ivan Kisić, Mak Meco, Antun Kljunak
trener: Vido Bogdan, pomoćni trener: Maro Balić

Ivan Jurišić, vratar Jug Croatia osiguranja, proglašen je najboljim vratarom turnira.

Konačan poredak:
1. PVK Jadran Carine
2. VK Jug CO
3. KPK
4. VK Budva
5. VA Cattaro
6. VK Primorac
7. VK Cavtat
8. VK Bijela