Došao je kraj velikoj seriji pobjeda Jug Croatia osiguranja u Triglav Regionalnoj ligi. Od izabranika Vjeka Kobešćaka, bolja je bila zagrebačka Mladost rezultatom 7:9 (2:2, 2:1, 3:3, 0:3). Ovim porazom Jugaši su pali na četvrto mjesto s tri osvojena boda iz prve utakmice.

Momčad Zorana Bajića bolje je ušla u susret i Mladostaši su nakon tri minute igre imali su vodstvo 0:2. Potom se Jugaši bude i serijom od tri pogotka preuzimaju vodstvo u utakmici. Tu su prednost održavali sve do kraja treče četvrtine. Posljednja pauza, kao da je loše djelovala na Kobešćakovu ekipu. Posljednjih osam minuta utakmice, Jugaši su odigrali s dosta nervoze. To je prouzročilo dosta pogrešaka u igri, što su ‘Žapci’ iskoristili i posljednji period igre dobili s 0:3.

Daniil Merkulov i Loren Fatović po dva puta su tresli mrežu Ivana Marcelića, dok su Luka Lončar, Hrvoje Benić te Alex Papanastasiou postigli po jedan pogodak.

Derbi je ispunio svoja očekivanja i donio je dvoboj pun adrenalina i nervoze. To su prepoznali i gledatelji, koji su večeras dobro ispunili tribine gruškog bazena.