Jedanaest mjeseci nakon utakmice finala Svjestskog prvenstva, dva finalista susrela su se ponovno u istom gradu. Za razliku od tadašnjeg susreta, ovaj puta, bolji su bili domaćini. Mađari su svaldali Hrvatsku, nakon izvođenja peteraca, rezlutatom 10:8 (1:1, 1:1, 3:2, 1:2, 4:2).

Gledali smo tvrdu utakmicu, s malo pogodaka i igralo se gol za gol. Kako nakon četiri četvrtine nije bilo pobjednika, igrači su pristupili izvođenju peteraca. Prve tri serije prošle su bez promašaja, U četvrtoj Xavi Garcia pogađa okvir gola. Mađari su realizirali sva četiri udarca. Onda se u petoj seriji, još jednom ukazao Viktor Nagy i obranio pokušaj Fatovića te odveo svoju reprezentaciju u borbu za medalje. Osim obranjenog peterca, vratar Mađarske je skupio i 14 obrana.

Hrvatsku je danas predvodio Lovre Miloš s dva postignuta pogotka. Po jedan su dodali Ivan Krapić, Ante Vukičević, Andro Bušlje te Josip Vrlić.

U prve dvije utakmice četvrtfinalnog dana, favoriti su opravdali uloge. Crnogorci i Španjolci su uvreljivim pobjedama nad reprezentacijama Kazahstana i Australije izborili svoje mjesto u polufinalu. U posljednjoj utakmici dana, vidjeli smo pravu senzaciju. Reprezentacija Japana izborila je svoje mjesto u borbi za medalje pobjedom nad favorizriranim Amerikancima.

Našim reprezentativcima preostaje borba za peto mjesto, koju će početi sutrašnjom utakmicom protiv reprezentacije SAD-a. Dvoboj je na rasporedu u 15,15.