U drugom kolu završnog turnira FINA Svjetske lige, Hrvatska vaterpolo reprezentacija poražena je nakon peteraca od reprezentacije Španjolske rezultatom 10:13 (4:3, 1:4, 3:2, 1:0, 1:4).

Naši reprezentativci su gotovo cijelu utakmicu bili u rezultatskom minusu. Ipak minutu prije kraja Andro Bušlje postiže pogodak za 9:9. Rezultat se do kraja nije mijenjao i kako po pravilima utakmica ovog natjecanja ne može završiti bez pobjednika, pristupilo se izvođenju peteraca. Tu su se bolje snašli španjolci. Vratar Lopez Pinedo obranio je udarce Garciji i Vukičeviću, a njegovi suigrači su realizirali sve peterce i moglo je početi slavlje među španjolskim igračima.

Hrvatskoj ostaje utješna nagrada jer i poraženi dobiva jedan bod, za razliku od pobjednika koji su na svoj konto dodali prva dva boda.

Hrvatsku je ponovno predvodio igrač Jug CO. Ovaj put je najbolji bio Xavi Garcia sa četiri postignuta pogotka, dva je dodao Ante Vukičević te po jedan Loren Fatović, Andro Bušlje i Ivan Krapić.

Kod španjolaca najbolji pojedinac je bio golman Lopez Pinedo. Uz dva obranjena peterca, skupio je čak 16 obrana.

U ostalim utakmicama dana Australija je bila bolja od Japana rezultatom 11:7, a Crnogorci su iznenadili svjetske doprvake Mađare, pobjedivši ih rezultatom 12:9. U posljednoj utakmici dana, reprezentacija SAD-a ima priliku pobjedom nad Kazahstanom zasjesti na prvo mjesto grupe B.

Naši reprezentativci zatvaraju grupnu fazu natjecanja sutrašnjom utakmicom protiv Amerikanaca. Pobjedom bi osigurali prvo mjesto, dok bi nas poraz gurnuo najvjerovatnije na treće mjesto.