Na bazenu u Gružu sutra počinje Tomo tournament 2019. Dubrovnik će deveti put zaredom ugostiti veliki broj momčadi iz cijele Europe. Kao i prošle godine, natjecanje će se održati u dvije kategorije. U bazenu će snage odmjeriti mladići i djevojčice do dvanaest godina te mladići do četrnaest godina.

Ovaj memorijalni turnir nosi ime Toma Udovičića. On je velikim slovima upisan u povijest kluba kao čovjek koji je odgojio mnoge Jugove generacije iz kojih je izrastao velik broj svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika.

Broj sudionika iz godine u godinu raste te će se za naslov pobjednika u dvije kategorije boriti 48 momčadi iz deset europskih zemalja. Branitelji naslova su Primorac iz Kotora te Korčulanski plivački klub. Kotorani su prošle godine bili najbolji među momčadima do dvanaest godina. Korčulani su se upisali u povijest kao klub koji je odnio naslov pobjednika u premijernom izdanju turnira do četrnaest godina.

Ovo neslužbeno svjetsko prvenstvo će u šest dana u Gradu okupiti oko 800 djece. O težini natjecanja govori i činjenica da će na turniru suditi neki od najboljih svjetskih sudaca. Uz međunarodne suce iz Dubrovnika, u Gružu će pravdu dijeliti Sergey Naumov, Georgios Stavridis te Radoslaw Koryzna.

Turnir počinje sutra u 13.00. Finalni dan na rasporedu je u nedjelju.