Kadeti Jug Croatia osiguranja u kvalifikacijskoj su utakmici skupine ‘Dalmacija’, podskupine ‘Jug’, pobijedili Korčulanski plivački klub. Danas su u Gružu izabranici Aljoše Lončarića bili bolji od mladih Korčulana rezultatom 25:5 (8:1, 6:0, 7:3, 4:1). Ovom je pobjedom Jug osigurao svoje mjesto na završnom turniru Prvenstva Hrvatske, koji će se održati u Rijeci. Mladi će Kapekaši u dodatne kvalifikacije protiv petoplasirane momčadi iz splitske skupine.

Jugaši su odmah u prvim minutama susreta pokazali nadmoć u bazenu i njihova prednost je prema kraju susreta samo rasla. Najraspoloženiji strijelac u momčadi Juga bio je kapetan Vlaho Pavlić. On je mrežu protivničkog vratara zatresao pet puta. Četiri pogotka je dodao Bruno Bobić. Po tri su se puta u listu strijelaca upisali Marko Glavinić i Jure Jarak. Po dva su pogotka postigli Zvonimir Miloglav, Jakov Cvjetković i Ivan Glavinić, a jednom su precizni bili Marko Piplica, Ivuša Burđelez, Stjepan Brajović te Davor Paviša.

VK Jug CO: Nikša Brzica, Zvonimir Miloglav 2, Bruno Bobić 4, Jakov Cvjetković 2, Marko Piplica 1, Ivan Glavinić 2, Ivuša Burđelez 1, Stjepan Brajović 1, Marko Glavinić 3, Davor Paviša 1, Jure Jarak 3, Vlaho Pavlić 5, Niko Balić, Nikola Bjelopera
trener: Aljoša Lončarić, pomoćni trener: Vido Bogdan

Prije ovog susreta u bazenu su snage odmjerili juniori Juga i prva momčad KPK. Ova trening utakmica odlično je poslužila momčadi Veselina Đuha kao priprema za polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske, koji će se u utorak i srijedu održati u Šibeniku.