Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje poveo je 2:0 u finalnoj seriji Prvenstva Hrvatske. Dubrovačka momčad je nakon boljeg izvođenja peteraca svladala zagrebačku Mladost rezultatom 11:13 (2:2, 3:3, 2:4, 3:1, 1:3).

Mladostaši su bolje ušli u utakmicu i nakon nekoliko uvodnih minuta imali su dva pogotka prednosti. Jugaše je u igri držao odličan Toni Popadić, koji je uz nekoliko odličnih obrana zaustavio i udarac Luke Bukića s pet metara. Nakon minute odmora probudio se Loren Fatović i na prvi predah otišlo se s rezultatom 2:2.

Drugu červrtinu otvara Fatović svojim novim pogotkom i dubrovački vaterpolsti dolaze do prve prednosti na utakmici. Slijede dvije uzastopne realizacije igrača više kluba sa Save i rezultat je ponovo bio na njihovoj strani. Jugaši imaju priliku izjednačiti, međutim peterac Fatovića odlično brani Ivan Marcelić. U sljedećem napadu Jug ponovo ima priliku s pet metara te novo izjednačenje donosi Alexandros Papanastasiou. Fatović sjajnim udarcem donosi novu prednost Dubrovčanima, koju anulira Matias Biljaka sretnim pogotkom pred kraj poluvremena.

Drugu polovicu utakmice bolje otvaraju igrači Vjekoslava Kobešćaka i dvama uzastopnim pogocima prvi put odlaze na dva pogotka prednosti. U sljedećem napadu Miloš Ćuk je zaradio prekršaj na šest metara i lijepim udarcem smanjio razliku. Na drugoj strani dubrovački Grk sjajno prebacuje reprezentativnog vratara Marcelića i rezultat je 6:8. Do kraja četvrtine vidjeli smo po jedan pogodak na svakoj strani od strane Papanastasiua i Kharkova.

Posljednji period odlično otvara Mladost i Lovre Miloš dvama pogocima poravnava rezultat. Nakon nekoliko napada bez realizacije na obje strane Biljaka donosi novu prednost Mladosti s velike udaljenosti. Jugaši ne korsite napad s dva igrača više, međutim nakon obrane Popadića u kontru bježi Filip Kržić i na semaforu je 10:10. Do kraja regularnog djela igralo se bez pogodaka.

U prve dvije serije raspucavanja peteraca Jugaši su bili precizni. S druge strane Cosmin Radu je siguran, a Bowen pogađa vratnicu. Fatović donosi prednost svojoj momčadi. Toni Popadić pročitao je još jednom odarac Luke Bukića na drugom kraju bazena. Kao prije četiri dana u Gružu, pobjeda je bila u rukama Xavija Garcije, no danas je njegov udarac zaustavio Marcelić. Dubrovački vratar odlučio je da je danas on čovjek odluke i obranivši peterac Lazića donio je pobjedu Jugu.

Finalna serija seli u Dubrovnik. Treći susret na rasporedu je u 20.15 subotu u Gružu.