Hrvatska vaterposlska reprezentacija pobijedila je Rusiju rezulatom 11:9 (1:4, 4:4, 2:1, 4:0) u drugom kolu Svjetske lige skupine D u Zagrebu. Ovom pobjedom Barakude su osigurale prvo mjesto u našoj skupini, odlazak na završni turnir ovog natjecanja krajem travnja u Budimpešti odnosno četvrtfinale europskih kvalifikacija Svjetske lige, od 28. do 30. travnja

Momčad izbornika Ivice Tucka nalazila se na pragu poraza. Hrvatska je gubila od početka već vrlo visoko (4:0) pa do vrlo opasnih plus 4 za Rusiju pet ipo minuta prije kraja treće četvrtine (9:5). Ipak, naši su reprezentativci, iznašli snagu te iskazali karakter momčadi koja se ne predaje. Do kraja trećeg perioda Fatović je realizirao dva peterca koje je sam i izborio protunapadom, tako da su Barakude smanjile na dva gola zaostatka (7:9).

U zadnjoj četvrtini Burić pogađa za 8:9, da bi Luka Bukić izjednačio 2.51 minutu prije kraja (9:9). Minutu kasnije, Rino Burić je pogodio za naše prvo vodstvo (10:9). Nedugo zatim u obrani je blokirao udarac, iz kojeg se razvila još jedna kontra Fatovića i još jedan iznuđen peterac. Jugov kapetan siguran je s pet metara i hrvatskoj izabranoj vrsti osigurava četvrtfinale.

Loren Fatović bio je prvi strijelac reprezentacije s tri postignuta pogotka. Marko Žuvela i Hrvoje Benić po jednom su poslali loptu iza protivničkog vratara. Toni Popadić nije upisao nijednu obranu.

Foto: HVS