Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su Mladost u 4. kolu četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske koje se od 7. do 9. prosinca odigrava na bazenu uz Savu. Ovom pobjedom Jugaši su turnir završili na 1. mjestu te če na final fouru koji se odigrava u Dubrovniku u polufinalu igrati protiv drugoplasirane momčadi iz splitske skupine.

Odlično su prvu četvrtinu krenuli Jugaši. Utakmicu je pogotkom otvorio Loren Fatović iz igrača više. Odmah sljedeći igrač više u pogodak je pretvorio Xavi Garcia, Na 3:0 povisio je Luka Lončar, ali da Jugaši na odmor ne pođu s +3 zaslužan je pogodak Cosmina Radua koji je 2 sekunde smanjio na 3:1.

Druga i treća četvrtina prošle su u znaku puno kontri i rekontri te s par izvrsnih obrana golmana i s jedne i s druge strane. Mladost u prvom napadu 3. četvrtine prvi put izjednačuje na 4:4 ali taj rezultat ne traje zadugo. Loren Fatović s dva uzastopna pogotka ponovno vraća Jugovu prednost na +2. Do kraja četvrtine smo vidjeli pogotke dva ruska igrača u bazenu za odlazak na posljednji odmor sa 7:5.

Jug CO prvi postiže pogodak u posljednjoj četvrtini i ponovno odlazi na +3. 1:59 prije kraja Mladost izjednačuje. Sljedeći napad Hrvoje Benić postiže pogodak iz vanjske linije za, ispostavit će se, krajnji rezultat – 10:9. Jugaši 55 sekundi prije kraja zarađuju isključenje no ne realiziraju ga, isto kao i Mladostaši koji su imali zadnjih 20-ak sekundi igrača više no nisu ga iskoristili.