Završni turnir ovogodišnje LEN Lige Prvaka igra se u Genovi od sljedećeg četvrtka. Natjecanje će, prvim četvrtfinalnim dvobojem, otvoriti dva bivša europska prvaka, Olymiacos i Spandau 04.

Olympiacos je suvereno osvojio grupu ‘A’, sa devet bodova više od drugoplasiranog Jug CO. Jedini poraz u grupnom dijelu natjecanja doživili su upravo u Gružu, a bodove su još jedino prosuli odigravši nerješeno u Barceloni. Nedavno su obranili naslov prvaka Grčke, pobjediši u finalu Vouligameni. Na završni turnir dolaze kao jedni od favorita za osvajanje natjecanja.

Sportsko društvo Olympiacos CFP osnovano je davne 1925. godineu Pireju. Ovo je jedno od najvećih društava ovog tipa na svijetu. Zajednica uključuje 17 sportova, među kojima je i vaterpolo. Najsvjetlije dane svoje povjesti doživio je davne 2002. godine, kada su u finalu Lige prvaka svladali mađarski Honved u Budimpešti i tako se popeli na krov Europe. Taj naslov iz Mađarske im je jedini naslov najboljeg kluba u europi. U grčkoj su naravno nedostižni sa 32 naslova državnog prvaka i 19 naslova pobjednika kupa. Trenutno u klubu iz Pireja igraju dva Jugaša, Andro Bušlje i Paulo Obradović.

Za razliku od svog protivnika Spandau 04 se progurao na završni turnir, osvojivši četvrto mjesto u grupi ‘B’. Iza njih je ostao hercegnovski Jadran sa 5 bodova manje. Spandau je pokazao dobru igu u nekim utakmicama. To govori i činjenica da je na domaćem terenu svladao oba mađarska predstavnika u toj grupi. Prije završnog tunira, čeka ih majstorica finalne serije protiv Hannovera. Nakon dvije odigrane utakmice Hannover je bio na korak do naslova, ali klub iz Berlina je uspio poravnati rezultat na 2-2 u seriji i večerašnja utakmica će odlučiti prvaka Njemačke.

Klub iz Berlina osnovan je davne 1904. godine. Najbolje dane, ovaj klub je doživio koncem osamdesetih, kada su osvojili 4 naslova najboljeg kluba u europi. Spanadau je najuspješniji njemački vaterpolo klub, sa 28 naslova državnog prvaka.

Utakmica se igra u četvrtak 7.6. u 16,00.