Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni od Srbije sa 7-9 (3-5, 1-1, 1-1, 2-2) te će u subotu igrati za treće mjesto protiv Italije koja je u drugom polufinalnom dvoboju poražena od Španjolske 8-7.

Ključni detalj ovog poraza je katastrofalna realizacija igrača više budući da su od čak 14 prilika iskorištene samo tri.

U prvoj četvrtini postignuto je čak sedam golova. Srbi su, za razliku od Hrvatske, imali skoro stopostotnu realizaciju igrača više jer su svih pet golova postigli s igračem više. Naši nisu uspjeli zaustaviti Miloša Ćuka, koji je zabio čak tri gola, a nakon što je Joković izjednačio na 2-2, Barakude propuštaju situaciju s dva igrača više, a potom je i vratar Mitrović obranio “zicer” Lončaru, pa Srbi prvu četvrtinu dobivaju s 5-3.

Početkom druge četvrtine isključeni su zbog međusobnog udaranja vidno nervozni Fatović i Ćuk i utakmica se pretvorila u slobodnjo hrvanje u kojem su se Srbi bolje snašli, došli do tri gola prednosti koju je Bušlje do poluvremena vratio na ‘samo’ dva gola zaostatka (4-6).

Treća četvrtina obilovala je greškama s obje strane Tek pogoci Mitrovića i Bušlje koji je nakon devet neiskorištenih situacija igrača više, pogodio za 5-7.

Zadnja četvrtina započela je isključenjem hrvatskog izbornika Ivice Tucka zbog prigovaranja, a kad je Prlainović s igračem više, šest minuta prije kraja pogodio za 8-5 šest minuta prije kraja bilo je jasno da povratka u utakmicu više nema. Do kraja je Vukičević iz peterca smanjio na 8-6, ali je Mandić lobom tri minute prije kraja podigao na nedostižnih 6-9. Konačnih 7-9 postavio je Vukičević.

Ante Vukičević s tri i Andro Bušlje s dva gola bili su najbolji kod Hrvatske, dok su Miloš Ćuk i Dušan Mandić zabili po tri gola za Srbiju.

Utakmica za treće mjesto igra se u subotu u 20,30 sati.