Jugova ekspedicija sutra će ujutro iz Čilipa preko Zagreba krenuti prema Budimpešti gdje ih u srijedu s početkom u 20,30 sati očekuje izuzetnu važna utakmica devetog kola LEN Lige prvaka protiv OSC-a.

Domaćinima pogled na tablicu ne čini dobro obzirom da su u osam odigranih kola upisali tek sedam bodova uz samo dvije pobjede protiv Hannovera i Partizana. To je rezultiralo ostavkom trenera Atille Petika 3. veljače, a njegovo je mjesto preuzeo dotadašnji trener ženske momčadi Laszlo Toth koji je bio pomoćnik Balasza Vincea dok je vodio momčad prošle sezone. U Europi je debitirao 7. veljače remijem na gostovanju protiv Dynama u Moskvi dok su u domaćem prvenstvu kod kuće pobijedili BVSC dok su tijesno izgubili na gostovanju kod lidera skupine Egera.

Trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak dobro je proučio Mađare, ima sve igrače na raspolaganju, ali napominje:

‘Niti jedna utakmica koju igraš u Mađarskoj ne može biti laka, a pogotovo kad igraš u Ligi prvaka. OSC je nedavno promijenio trenera i od tada igraju puno bolje što su pokazali u Moskvi protiv Dynama. U svakom slučaju u srijedu nas čeka jako teška utakmica.’