Bivši vaterpolist, dugogodišnji dužnosnik u svom matičnom klubu Jadranu, te HVS-u, Mladen Drnasin novi je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza. Izabran je jednoglasno na danas održanoj izvanrednoj sjednici Skupštine HVS-a, nakon što je dosadašnji predsjednik, inače najtrofejniji u povijesti HVS-a sa čak 14 seniorskih medalja Barakuda, Predrag Sloboda podnio ostavku.

‘Bilo bi mi najdraže kada bi mogao obećati da ćemo primjerice i za 10 godina moći izaći s monografijom kakva je napravljena nedavno, u mandatu prethodnika, kada bi imali novo zlatno desetljeće’, rekao je novoizabrani predsjednik Drnasin prigodom predstavljanja svojeg programa.

‘Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će jednako dosadašnjem dijelu, a to između ostalog znači kako nema, niti je ikada bilo mjesta klubaštvu u Savezu. Svatko od nas jest u nekom klubu, jesmo sportski suparnici, ali sve što činimo je samo u interesu hrvatskog vaterpola. Cilj je i nadalje ostati u krugu osvajača medalja na svim natjecanjima.’ kazao je Drnasin.

Osiim novog predsjednika, izabrani su i kandidati za nova tijela krovnne organizacije vaterpola u Hrvata i to kako slijedi:

UPRAVNI ODBOR – Mladen Drnasin predsjednik, Predrag Sloboda, Željan Konsuo, Saša Dujmić i Perica Bukić dopredsjednici, te članovi Milivoj Bebić, Boris Labar, Boško Lozica, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Hrvoje Akrap, Dalibor Bilić, Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić i Samir Barač.

NADZORNI ODBOR: Tomislav Družak predsjednik, te članovi Tomislav Jukić i Frane Mitrović.

DISCIPLINSKI SUD: Đuro Sessa predsjednik, te članovi Vlado Bosner, Damir Mišić, Alen Pešušić i Igor Žurić.

LISTA ARBITARA: Đuro Sessa, Mirela Varović, Mladen Katunarić, Žarko Mihaljević, Davor Poković, Bruno Spitz, Toni Vukičević, Igor Hontić i Marijan Miletić.

Bivšem predsjedniku Predragu Slobodi zahvaljujemo na svemu učinjenom za napredak hrvatskog vaterpola dok Mladenu Drnasinu želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.