Europska plivačka federacija LEN, nakon dogovora s klubovima donijela je sustav natjecanja u europskim kupovima za sezonu 2020/21, koji će uzrokovan pandemijom Covid-19, zajedno s još uvijek postojećim ograničenjima putovanja u Europi, doživjeti znatne promjene. Ligu prvaka igrat će 12 momčadi umjesto dosadašnih 16 podjeljenjih u dvije skupine po šest. Ove sezone klubovi neće igrati po već ustaljenom Liga sustavu kojega će zamijeniti turniri.

Naime, igrat će se tri turnira u svakoj skupini na lokacijama koje će se odabrati prema trenutnom stanju u svezi virusa odnosno prema relevantnim ograničenjima putovanja.

Podsjetimo kako su Jug Adriatic Osiguranje, CNA Barceloneta, Wasserfreunde Spandau 04, Waspo Hannover, Olympiacos SF, FTC Budapest, Pro Recco, CN Marseille, Jadran Herceg Novi i Dinamo Tbilisi nositelji wild card-a te stječu pravo nastupa u natjecanju po skupinama dok ćemo dva ostala kluba dobiti nakon kvalifikacijskih turnira koji se igraju u Siracusi i Budimpešti 11. – 15. studenog.

Prvi turnir po skupinama na rasporedu je 14. – 17. prosinca za skupinu ‘A’ odnosno 15. – 18. prosinca za skupinu ‘B’.

Drugi je turnir na rasporedu 1. – 5. ožujka sljedeće godine i to za obje skupine. Posljednji će se igrati 19. – 22. travnja za skupinu ‘A’ odnosno 20. – 23. travnja za skupinu ‘B’.

Final eight Lige prvaka igrat će se 3. – 5. lipnja 2021. u Hannoveru.