Kraj kolovoza i početak rujna, donose nam juniorsko Europsko prvenstvo, kojemu je ove godine domaćin Minsk. Prvenstvo je započelo danas, utakmicama prvog kola u svim skupinama i trajat će do finalnog dana, 2. rujna.

Prošli susret najboljih europskih reprezentacija do 19 godina, održan je prije dvije godine u Alphenu. Reprezentacija Srbije, u glavni grad Bjelorusije, dolazi s ambicijama da po drugi put obrani naslov prvaka u ovoj kategoriji.

Hrvatska se nalazi u skupini ‘A‘, zajedno s brončanom reprezentacijom s prošlog prvenstva, Španjolcima te Slovenijom i Turskom. Naši mladići su, kao i Španjolci, odradili utakmice prvog kola onako kako se i očekivalo. Španjolci su porazili reprezentaciju Turske, dok je Hrvatska bila bolja od Slovenije rezultatom 14:4 (3:2, 4:0, 4:1, 3:1).

Boje Hrvatske, u Minsku brani i jedan Jugaš. Kristijan Čulina je u današnju pobjedu ugradio jedan pogodak. Naše mladiće su jutros predvodili Karlo Kreković , Ivan Malenica i Lovro Paparić, s po tri postignuta pogotka. Ivan Vrbnjak je loptu iza protivničkog vratara poslao dva puta. Osim Čuline, po jednom su precizni bili i Sven Augusti te Matias Biljaka.

Naši reprezentativci, natjecanje nastavljaju sutra, utakmicom drugog kola u 19.40. Protivnik im je reprezentacija Španjolske i ovaj će dvoboj vjerovatno odlučiti o pobjedniku skupine ‘A‘.

Sve utakmice Europskog prvenstva možete pratiti OVDJE.