Sutra, u 17,00 sati u opatijskom Grand hotelu okupit će se reprezentacija Hrvatske koja započinje pripreme za FINA Svjetski kup koji se od 11. do 16. rujna igra u Berlinu. Ivica Tucak, izbornik hrvatske seniorske vaterpolske reprezentacije poslao je pozive 17-ici igrača, među kojima je šestorica igrača Juga. Među njima neće biti Mara Jokovića koji je pošteđen nastupa u glavnom njemačkom gradu.

Pozivi su upućeni sljedećim igračima:
vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost)
centri: Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta) i Luka Lozina (Jug CO)
bekovi: Marko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO), Andro Bušlje (Olympiacos), Marino Čagalj (Mladost) i Ivan Buljubašić (Mladost)
vanjski: Xavi Garcia (Jug CO), Loren Fatović (Jug CO), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (Mladost), Anđelo Šetka (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille) i Franko Lazić (Mladost).

Svjetski ili FINA kup je natjecanje koje se održava svake četiri godine. Prije četiri godine u kazahstanskom Almatiju, Hrvatska je osvojila brončanu medalju, a 2010. u rumunjskoj Oradei su Barakude bile srebrne. U Berlinu, Hrvatska će igrati u skupini B zajedno s reprezentacijama SAD-a, Južnoafričke Republike i Srbije, dok su u skupini ‘A’ reprezentacije Mađarske, Njemačke, Australije i Japana.
Četiri prvoplasirane momčadi izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu koje se sljedeće godine igra u Koreji.