Između obveza u finalnoj seriji domaćeg prvenstva u kojoj vode protiv Mladosti 2:0, Jugaše u srijedu očekuje posljednja utakmica skupini ‘B’ europske Lige prvaka. U Gruž stiže njemački prvak Spandau 04, posljednjeplasirana momčad skupine (15. svibnja, 20:30).

Što se tiče sudionika završnog turnira svi su već poznati, ali ćemo tek nakon posljednjeg kola znati tko će s koje pozicije krenuti u borbu za trofej.

Jugaši uoči zadnjeg kola u skupini imaju dva boda više od prvih pratitelja Olympiacosa i BPM managementa. Pobjedom ili remijem protiv Nijemaca, Jug bi osigurao prvo mjesto pred završni turnir, koji se od 6. do 8. lipnja igra u Hannoveru. To bi značilo kako bi u četvrtfinalu igrali protiv Ferencvarosa, četvrtoplasirane momčadi skupine ‘A’. S prvim mjestom izbjegao bi se sraz s Pro Reccom, koji je već odavno osigurao jedinicu u svojoj skupini i koji će svoj četvrtfinalni ogled imati protiv domaćina Waspo Hannovera.

Olympiacos i BPM management u Ateni će u srijedu rasplesti situaciju u skupini ‘A’. Olympacosu igra samo pobjeda dok Talijanima igra i remi obzirom na pobjedu 7:6 u prvom dijelu natjecanja. Zanimljivo je da bi u slučaju remija u Ateni, Jugaši i s porazom od Spandaua zadržali prvu poziciju.

I u skupini ‘A’ zadnje kolo odlučuje tko će biti drugi, a tko treći jer kako smo već naveli, Pro Recco je prvi, a Ferencvaros četvrti. Trenutno druga Barceloneta ima 28, a treća Brescia 26 bodova. Španjolci gostuju u Egeru, Talijani dočekuju Steauu. I jednima i drugima igra samo pobjeda za drugu poziciju.

Raspored četvrtfinala F8
1B – 4A (Ferencvaros)
2A – 3B
2B – 3A
1B (Pro Recco) – 4B (Waspo Hannover)