Četvrtfinalnim dvobojima u četvrtak, 25. svibnja, počinje Final six LEN Lige prvaka u Budimpešti. Prvi će u bazen Jug Croatia osiguranje i Olympiakos. Potom će se u drugom četvrtfinalu ogledati Eger i Brescia.

Prvi ogled će tako biti repriza prošlogodišnjeg finala, te je jasno da jedna ekipa neće ponoviti uspjeh ostvaren lani. Olympiakos preko Juga CO traži priliku za drugi naslov prvaka Europe. Jedinog dosad osvojio je 2002. godine izbacivši upravo Jugaše u polufinalu Final foura odigranog u Budimpešti. Dva su puta bili nadomak osvajanju; najfreškiji je bio prošle godine, dok je onaj malo stariji također od Juga 2001. godine kada su Jugaši u finalu u Gružu, nošeni fantastičnom atmosferom, pobijedili Olympiakos za svoj drugi naslov prvaka.

Drugi par četvrtfinala donosi nam sraz Egera i Brescie. ZF Eger klub je kojemu je najveći uspjeh najvišeg ranga natjecanja, Lige prvaka, 5. mjesto. Brescia je, kao i Eger, mjesto među elitom zaradila kroz kvalifikacije. U trećem, posljednjem krugu prije prolaska u grupnu fazu, u dvije je utakmice ukupnom razlikom 22:16 bila bolja od Jadran Carina HN. Kuglice su je na ždrijebu skupina u Dubrovniku potkraj osmog mjeseca smjestile u skupinu A iz koje je kao trećeplasirana prošla na ovaj završni turnir.

Hoće li Talijani imati dva predstavnika u polufinalu ili će to ipak biti domaćini Mađari, otkrivamo zajedno u četvrtak od 19,00 odnosno 20,30 sati.