Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja izborili su plasman u polufinale Prvenstva Hrvatske koje se igra na splitskom Poljudu. U utakmici trećeg kola natjecanja po skupinama, bili su bolji od vršnjaka iz zagrebačke Mladosti 12:8 (2:1, 2:3, 5:2, 3:2) i tako se direktno plasirali u polufinale. Protivnika u polufinalnu saznati će sutra ujutro nakon četvrtfinalnog dvoboja između drugoplasirane momčadi skupine ‘B’ (Jadran ili Primorje) i splitskog Mornara koji je trećeplasiran u skupini ‘A’.

Utakmica sa Zagrepčanima nije krenula prema očekivanjima igrača i stručnog stožera. Nakon početnog vodstva 2:1, usljedio je ‘post’ od deset minuta u kojem su ‘žapci’ napravili preokret, postigli tri gola i pobjegli na 2:4. Tada trener Juga Miho Bobić poziva time-out, nakon kojega smo gledali skroz drukčiju utakmicu.

Obrana se probudila, Mladost je jedanaest minuta ostala bez gola, a u tom periodu Jug je postigao čak sedam. Od minus dva do plus pet (9:4) i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Uvjerljivo najbolji igrač utakmice bio je Jugov kapetan Roberto Radić s pet postignutih golova. Po dva gola pridodali su Nikola Ljepava i Hrvoje Zvono, a jedan Josip Tolja. Ivan Jurišić imao je osam obrana.

Polufinale je na raspredu sutra u 19.10.