Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja u 9. kolu LEN Lige prvaka na gostovanju u Zagrebu nadigrali su momčad HAVK Mladost s visokih 5:11 (2:2, 0:1, 1:4, 2:4) i tako napravili veliki korak ka prvom mjestu u skupini ‘B’. Bila je to utakmica od dva različita dijela u kojoj je Jug u drugom poluvremenu utakmice pokazao zašto je i dalje neporažen u ovogodišnjem natjecanju Lige prvaka.
Zagrepčani su u utakmicu ušli bez svog prvog vratara Ivana Marcelića kojega je zamijenio mladi Jerko Jurlina i upravo su obrane toga devetnaestogodišnjeg Zadranina bile glavni razlog zbog kojega Jugaši nisu napravili razliku već u prvom dijelu susreta. U prvih 16 minuta skupio je osam obrana i držao Mladost u igri.

Drugi dio, druga utakmica. Jugaši su namjestili nišanske sprave i mladostašima više nije bilo pomoći.
U nepune tri minute treće četvrtine Jugaši su golovima Lozine, Papanstasioua i Žuvele pobjegli na 6:2, obrana je djelovala fantastično i bilo je jasno da bodovi putuju u Dubrovnik.

Maro Joković s tri postignuta gola bio je prvi strijelac kod Juga. Alex Papanastasiou i Marko Žuvela postigli su po dva pogotka, a po jedan Luka Lončar, Loren Fatović, Daniil Merkulov i Luka Lozina.

Nakon devet odigranih kola Jug CO čvsto drži prvo mjesto u skupini s 25 bodova, drugoplasirani BPM Sport management ima 19 bodova, treće mjesto dijele Olympiacos i Szolnoki s po 15 bodova, Mladost je peta s 8 bodova, Spandau šesti sa 7 bodova, dok posljednja dva mjesta dijele splitski Jadran i Hannover s po 6 osvojenih bodova.

U sljedećem, 10. kolu koje je na rasporedu 15. ožujka, Jug CO igra kod kuće protiv Hannovera.

HAVK Mladost – Jug CO 5:11 (2:2, 0:1, 1:4, 2:4)
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 500. Suciu: Gyorgy Kun (Mađarska) i Matan Schwartz (Izrael).
HAVK MLADOST: Jurlina (10 obrana), Radu (2), Miloš, Čagalj, Ćuk, Petković (1), Anzulović, Herceg, Bajić, Biljaka, Buljubašić (1), Kharkov (1), Sučić. Trener: Zoran Bajić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela (2), Benić, Papanastasiou (2), Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 3/12 Jug CO 5/12