Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja poveli su u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. U uzbudljivoj i napetoj utakmici igrači Vjeka Kobešćaka nakon raspucavanja petercima pobijedili su zagrebačku Mladost rezultatom 18:16 (5:2, 4:4, 3:4, 1:3, 5:3).

Jugaši su odlično otvorili susret, poveli 7:2 sredinom druge četvrtine, ali su se Zagrepčani pribrali i krajem treće četvrtine došli na samo gol zaostatka. Domaći su ponovo preko Alexa Papanastasioua četiri i pol minute prije kraja pobjegli na dva razlike, ali su gosti preko Kharkova i Bowena poravnali na 13:13 što je bio rezultat regularnog dijela utakmice.

Pri izvođenju peteraca ključni trenutak se zbio na samom početku kada je udarac Bukića zaustavio Toni Popadić. Strijelci su do kraja bili precizni, a točku na i za konačnih 18:16 postigao je kapetan Xavi Garcia.

Najučinkovitiji u redovima Juga bio je Hrvoje Benić s pet postignutih golova, Luka Lončar, Loren Fatović i Alex Papanastasiou dali su po dva, a Xavi Garcia i Luka Lozina po jednom su slali loptu iza leđa Marcelića.

Druga utakmica finala doigravanja igra se u Zagrebu, u srijedu 22. srpnja s počekom u 18,45.