Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje upisao je pobjedu u petom kolu LEN Lige prvaka. U Gružu je potopljen ruski Sintez Kazan. Konačan rezultat bio je 18:10 (7:0, 4:2, 4:3, 3:5).

Od samog početka vidjelo se da će to biti jednosmjerna utakmica. Jugaši su krenuli 100 na sat, poveli 9:0 i riješili pitanje pobjednika tako da je Vjeko Kobešćak mogao miksati momčad i odmoriti je za predstojeći Final four Kupa Hrvatske.

Loren Fatović ponovo je bio prvi strijelac utakmice s pet postignutih golova. Paulo Obradović postigao je tri gola, Luka Lončar, Luka Lozina, Alex Papanastasiou i Hrvoje Benić postigli su po dva dok su Xavi Garcia i Marko Žuvela po jednom slali loptu iza ruskih vratara. Odličan je s dvanaest obrana bio Toni Popadić.

Ovom pobjedom Jugaši su ostali na drugom mjestu skupine ‘A’ s 12 osvojenih bodova. Tri boda više ima Olympiacos koji je večeras u svom bazenu svladao Spandau 04. U sljedećem kolu momčad Vjekoslava Kobešćaka ugostit će mađarski Szolnoki koji je u petom kolu teškom mukom svladao splitski Jadran.