Tri godine su prošle od smrti Đura Savinovića, istaknutog vaterpolista i trenera, poznatog po izuzetnom šutu sa zadrškom.

Đuro Savinović, kapetan Jugove zlatne generacije s početka osamdesetih godina prošlog stoljeća i jedan od najboljih igrača kluba od njegova osnutka.

Trenirati je počeo 1960. godine, a pet godina kasnije već je igrao za prvu momčad Juga i to je trajalo sve do kraja njegove igračke karijere. Nikad nije promijenio klub. S Jugom je osvojio dva naslova prvaka države kao i naslov prvaka Europe 1980. godine. Za reprezentaciju bivše države odigrao je 150 utakmica. Nakon igračke karijere, krenuo je u trenerske vode, pa je s Jugom u šest sezona, koliko je bio na klupi, osvojio dva prvenstva i jedan kup. Do kraja karijere još je radio u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, a karijeru je zaključio 2000. godine na klupi Bellevuea, odnosno Dubrovnika.

U spomen na Đura Savinovića trofej za najboljeg strijelca tradicionalnog međunarodnog turnira za djecu Tomo Tournament nosi njegovo ime.