Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom te v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je danas u Palači Ranjina dubrovačke vaterpoliste koji su na Europskom prvenstvu vaterpola u Barceloni osvojili brončanu medalju.

Na prijem su stigli Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Andro Bušlje i Marko Bijač i podijelili sa županom svoja iskustva iz Barcelone. Marko Macan i Xavi Garcia nisu mogli doći.

Župan Dobroslavić čestitao je brončanima i zaželio mnogo sreće u budućnosti.
‘Šport i život – u oba ponekad dobijaš, a ponekad te bacaju u ‘bandu’. Konstantno pokazujete kako se trud isplati – zlatni, srebrni ili brončani, vi ste talentirani i kvalitetni sportaši na koje smo svi neizmjerno ponosni. Svaka vam čast, bili ste izvrsni i ostvarili ste izvanredan uspjeh’, rekao je župan Dobroslavić te upitao vaterpoliste za njihove dojmove nakon Europskom prvenstva.

‘Mi smo zadovoljni. Možemo mi i bolje, ali u tom smo trenutku učinili najbolje što se moglo učiniti. Često smo u ulogama kad nam se čestita i lijep je to osjećaj. Sada krećemo ispočetka i idemo u nove pobjede. Ovo je zlatno vrijeme za sport – košarka, nogomet, vaterpolo – u poslijednje vrijeme dosta je medalja i pobjeda’, rekao je u ime ostatka ekipe vaterpolist Maro Joković.