Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Crnu Goru i plasirala se u polufinale 33. izdanja Europskog prvenstva u vaterpolu, koje se igra u Barceloni.

Prvih osam minuta proteklo je u znaku Crne Gore. Poveli su preko Spajića iz kontre te povisili na 2 pogotka prednosti iz igrača više (Ivović). Smanjenje zaostatka djelo je Anđela Šetke koji je 2 ipo minuta prije kraja postigao pogodak za 2:1 s kojim se otišlo na prvu pauzu.

Drugu četvrtinu ponovno su pogotkom otvorili izabranici Vladimira Gojkovića. Buljubašić iz spretno realiziranog igrača više ne dozvoljava da se Crnogorci odvoje i smanjuje na -1 tri minute i 25 sekundi prije kraja 2. četvrtine. Do odlaska na veliki odmor Janović s igračem više povisuje prednost te se na odmor odlazi sa 4:2.

I treća dionica igre protekla je u ritmu gol za gol. 2:24 do kraja četvrtine Loren Fatović postiže pogodak za izjednačenje – 5:5. Odmah uzvraćaju Crnogorci iz desetog igrača više. Sljedeći napad Vrlić zarađuje peterac kojeg je iskoristio Vukićević za ponovno poravnanje rezultata.

Za razliku od prve 3 četvrtine, posljednju bolje otvaraju izabranici Ivice Tucka, točnije Luka Lončar koji s igračem više Hrvatsku prvi put na utakmici odvodi u prednost. Hrvatski je pogon potpuno proradio te Joković iz peterca odovdi Hrvatsku na +2. I dalje hrvatska obrana igra vrlo dobro. Za povećanje prednosti na +3 zaslužna su tri igrača. Predivna akcija igrača više gdje Vukičević dodaje Lončaru na prvu stativu, a on prebacuje Bušlji na drugu koji postiže prvi pogodak na utakmici. Do kraja su Crnogorci uspjeli samo smanjiti zaostatak za konačnih 9:7.

Najefikasniji je, što se liste strijelaca tiče, bio Buljubašić s 2 postignuta pogotka, dok su po jedan postigli Macan, Fatović, Lončar, Joković, Vukičević, Bušlje te Šetka.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Srbije koja je ranije danas pobijedila Mađarsku s 8:5. Utakmica je na rasporedu u četvrtak, 26.7. s početkom u 20,30 sati.