Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva u vaterpolu za igrače do 15 godina, koje se igra u Portugalu. Dobila je u četvrtfinalu Rusiju s 12:10 te će za finale igrati protiv Španjolske, koja je plasman među četiri najbolje reprezentacije izborila 9:8 pobjedom protiv Srbije.

Dvojica od četvorice Jugaša u reprezentaciji su igrala protiv Rusije, Marko Glavinić i Bruno Đuho, i obojica su postigla po dva pogotka. Glavinić je prvo iznenadio vratara Rusije pred kraj prve četvrtine, pogodio za vodstvo 5:2, a potom je realizirao peterac za 9:7. Istina, pri rezultatu 10:9 nije uspio isto. Tad je zatresao okvir gola, međutim, doprinio je uspjehu osim pogocima i igrom u obrani, kao i Đuho, koji je prvi pogodak u četvrtfinalu postigao realiziravši peterac za 10:7, a drugi put je mrežu Rusije zatresao sjajnim lobom s krila za vodstvo 11:9 tri minute i 44 sekunde prije kraja utakmice.

Preostala dva Jugaša u reprezentaciji su vratar Nikola Balić te Ivano Vlahović, koji su se, kao i Glavinić i Đuho, istaknuli u prethodnim utakmicama.

Polufinalni ogled na rasporedu je sutra u 19 sati.