Hrvatska vaterpolo reprezentcija plasirala se u finale prvog izdanja Len Europa kupa, čiji se finalni turnir održava u Rijeci.
U posljednjoj utakmici skupine “B”, naši reprezentativci su i treći puta zaredom bili bolji od Srbije i to rezultatom 8:7(1:3, 0:1, 3:1, 4:2).

Nakon boljeg otvaranja Srbije i vodstva 4:1 na poluvremenu, Hrvatska se budi te u preostale dvije četvrtine preokretom dolazi do zaslužene pobjede u utakmici odluke, unatoč tomu što je posljednje dvije minute igrala bez braniča zbog tri isključenja Marka Macana i Hrvoja Benića. Presudnim se nije pokazalo to što je Hrvatska igrala bez Andra Bušlje, koji je odrađivao kaznu zbog isključenja s pravom zamjene sa utakmice protiv Crne Gore.

Naše je predvodio sjajni Loren Fatović sa tri pogotka, dva je dodao Ante Vukičević te po jedan Luka Lončar, Maro Joković i Josip Vrlić.

U ostalim susretima pretposljednjeg dana natjecanja, Italija je bila bolja od Grčke 10:7, Francuska je poražena od Crne Gore rezultatom 6:10, dok je Mađarska nadvisila Španjolsku 13:7. Unatoč porazu od Mađara, Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini “A”.

U sutrašnjem finalu, koje je na rasporedu u 20:30, Hrvatka će za naslov igrati protiv Španjolske, dok će se za treće mjestu boriti Italija i Srbija u 19:00.

Foto: Giorgio Scala/Deepbluemedia