Fantastičnu utakmicu odigrala je reprezentacija Hrvatske u trećem kolu natjecanja u skupini ‘C’ Europskog prvenstva u Barceloni. Na krilima odlične igre u obrani i izvrsnog Xavija Garcije, naši su momci potopili Grčku rezultatom 11:7 (4:2, 3:1, 4:1, 4:4), i tako s maksimanih devet bodova osvojili prvo mjesto u skupini koje vodi izravno u četvrtfinale.

Izabranici izbornika Tucka od samog su početka susreta zagospodarili bazenom i tijekom utakimice povećavali svoju prednost koja je u jednom trenutku bila +6 (11:5).

Prvo ime utakmice bio je Xavi Garcia koji je osim četiri postignuta gola, imao isto toliko asistencija, a stigao je ukradenim loptama i blokovima odraditi veliki posao i u obrani. Ante Vukičević postigao je tri gola, Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Anđelo Šetka po jedan. Marko Bijač skupio je 10 obrana.

Hrvatska će u utorak, 24. srpnja (20.30) u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Crna Gora – Rumunjska, reprezentacija koje su osvojile drugo odnosno treće mjesto u svojim skupinama.

Osim Hrvatske, plasman u četvrtfinale osigurale su još i reprezentacije Italije, Španjolske i Srbije.