Hrvatska vaterpolo reprezentacija do 19 godina doživila je nevjerojatan poraz u polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva u Bjelorusiji. Od mladih je ‘Barakuda‘ uvjerljivo bolja bila reprezentacija Grčke. Konačan rezultat na semaforu, nakon 32 minute igre, iznosio je 8:0 (2:0, 3:0, 2:0, 1:0).

Jugovo dijete, Kritijan Čulina, će zajedno sa svojom momčadi u borbu za brončanu medalju. Protivnik će im biti reprezentacija Španjolske, koja je bila lošija u izvođenju peteraca od momčadi Crne Gore.

Osim Čuline VK Jug CO na ovom natjecanju ima još jednog predstavika, a to je mladi Grk Alexandros Papanastasiou. Novopridošli Jugaš je briljirao baš danas protiv reprezntacije Hrvatske. Od osam golova u mreži Jerka Jurline, on je postigao pet.
Osim njega, u redovima Grčke treba istaknuti sjajnog centra Konstantinosa Kakarisa te čovjeka koji je zaustavio sve pokušaje izabranika Joška Krekovića, vratara Olyimpiacosa Stylianosa Dalmarasa. Našima nije pomogla ni vrlo dobra predstava našeg vratara, koji je zaustavio devet udaraca, od čega i jedan peterac.

Utakmica za treće mjesto je na rasporedu sutra u 16.00, dok se finalni dvoboj između Crnogoraca i Grka igra u 17.30.

Sve utakmice Europskog prvenstva možete pratiti OVDJE.