Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješno je otvorila završni turnir LEN Europa kupa, koji se do nedjelje odigrava u Rijeci. U 1. kolu svladali su reprezentaciju Francuske s 20:5 (6:1, 6:2, 5:1, 3:1).

Zanimljivo je proteklo prvih osam minuta igre – prvih 5 pogodaka Hrvatska je postigla iz igrača više dok je posljednji pogodak u 1. četvrtini, 2 sekunde prije kraja, postigao Xavi Garcia parabolom s desnog krila.

Nisu usporili izabranici Ivice Tucka u 2. dionici. Zabili su 6 pogodaka dok su iza leđa Marka Bijača prošle 2 lopte te se na veliki odmor otišlo s prednošću od +9 (12:3).

Treći period utakmice započeo je promjenom vratara na golu Hrvatske – Ivan Marcelić zamijenio je Marka Bijača te do kraja utakmice skupio 6 obrana dok ih je Bijač skupio 8. Izbornik je isprobavao brojne taktičke zamisli koje će trebati u sljedećim susretima.

Posljednjih osam minuta igre reprezentativci su mirno priveli kraju do konačnih 20:5.

Na vrhu liste strijelaca našli su se Andro Bušlje i Josip Vrlić s 4 postignuta pogotka, 3 je postigao Ante Vukičević, dvaput su precizni bili Maro Joković, Anđelo Šetka i Xavi Garcia, dok su se jednom u listu strijelaca upisali Jerko Marinić-Kragić, Loren Fatović i Luka Lončar.

U ostalim susretima prvog dana Mađarska je odigrala neriješeno s Grčkom, Španjolci su svladali Talijane s 11:4, dok se posljednji susret igra s početkom u 20,30 gdje se sastaju Srbija i Crna Gora.

Slijedeći susret na rasporedu je sutra, u petak, kada se Hrvatska sastaje s Crnom Gorom. Susret je na rasporedu u 17,30 sati.