VK Jug Croatia osiguranje upisao je novu pobjedu u Regionalnoj ligi. U osmom je kolu u Gružu nastradao Primorac. Momčad Vjekoslava Kobešćaka bila je bolja rezultatom 17:7 (3:2, 6:2, 4:1, 4:2). S nova tri boda Jugaši su zadržali drugo mjesto na tablici te s pozitivnom atmosferom u ekipi idu u Njemačku.

Jug je od početka pokazao tko je bolja momčad u bazenu te pobjeda ni u jednom trenutku nije bila upitna. Najbolji među Jugašim večeras je bio Daniil Merkulov. On je u prvom poluvremenu zabio pet od osam pogodaka Juga. U nastavku je još jednom bio precizan. Loren Fatović je dva puta zatresao mrežu protivničkog vratara. Osim njih dvojice, svi su se ostali igrači upisali u listu strijelaca, osim Luke Lončara. Među njima je bio i Nikola Šimunović. Junior Juga se predstavio publici s jednim pogotkom i nekoliko lijepih poteza. Danas je u sastavu bio i Boris Ivaniš, kojemu je ovo prvi nastup u redovima Juga ove sezone. On je također pružio dobru igru te se jednom upisao na listu strijelaca. U drugom poluvremenu na Jugov gol je stao Antonio Vukojević. Osamnaestogodišnji Jugov vratar se iskazao mnogim obranama te je i zaustavio peterac u posljednjoj četvrtini.

Večeras je u Gružu zasjao i novi semafor. Nakon dugog niza godina stari ekran se umirovio te je svoj posao prepustio novom, modernijem kolegi. Daniil Merkulov bit će zapisan u povjest kao prvi igrač koji se pogotkom upisao na novi semafor.

Sljedeći ispit pred Jugašima je u srijedu, kada u sklopu petog kola LEN Lige prvaka gostuju u Hannoveru.