Loren Fatović novi je kapetan Jug Adriatic osiguranja. Dvadesetpetogišnji reprezentativac Hrvatske ponikao je u Juga i prošao sve uzrasne kategorije kluba i reprezentacije i nastavlja obiteljsku tradiciju stopama svog oca Elvisa. Loren je s Jugom je 2016. godine s nepunih dvadeset na leđima postao klupskim prvakom Starog kontinenta u Budimpešti gdje se godinu dana kasnije s reprezentacijom popeo na krov Europe. U karijeri je s klubom osim već spomenutog naslova prvaka Europe osvojio pet naslova državnog prvaka, četiri puta bio je pobjednik Kupa Hrvatske, tri puta bio je pobjednik Regionalne lige i osvajač je LEN Superkupa.

‘Velika mi je čast i zadovoljstvo biti kapetanom Juga što nosi dodatnu odgovornost i obvezu prema igračima i cijelom klubu, ali nadam se da ću opravdati očekivanja. Sigurno je da će mi stariji Joke, Bena i Pop puno pomoći tako da s te strane neće biti nikakvih problema.’

Mlada smo momčad. Kakva je atmosfera u svlačionici? Što očekivati od Juga ove sezone?
‘Super su se svi uklopili. Ovi mlađi već duže vrijeme treniraju s nama tako da njima nije neki problem uklopit se. Vjerujem kako će dobit puno više minutaže u igri tako da će im ova sezona biti odlična prilika za pokazati što znaju i naprave iskorak u karijeri. Što se tiče Argyropoulosa i Kakarisa, nemamo puno tu što pričat obzirom da se radi o reprezentativcima, jedan ima srebrnu medalju iz Tokija i uvršten je u najbolju sedmorku turnira dok je drugi bio na pripremama sve do lipnja kada je radi korone ostao doma. Odlični su momci koji su se izvrsno uklopili uz pomoć Alexa koje tu već četvrtu godinu i koji im je objasnio gdje su došli i što ovaj klub znači. Mislim da će i oni biti zadovoljni i sa uvjetima i sa ostalim suigračima.
Vjerujem unatoč činjenici što nismo favoriti, možemo igrati sa svakim i da mnogima možemo pomrsiti račune.’

Tvoj otac Elvis se nakon dugo godina vratio u Europu i već je nakon sedam dana s Barcelonetom uzeo dva trofeja. Jesi li mu čestitao?
‘Čestito sam mu naravno. Krenuo je s dva trofeja (Superkup i Kup Katalonije), on je zadovoljan pa sam automatski i ja. Nakon devet godina u Australiji dobro će mu doć promjena.’

Kapetane, puno sreće, zdravlja i trofeja.