Osam najboljih europskih vaterpolskih reprezentacija od petka do nedjelje uz bazen na Savi borit će se za zlatnu medalju 2. izdanja LEN Europa kupa.

Nakon premijernog izdanja prošle godine kada je završni turnir odigran u Rijeci, Hrvatska je ponovno dobila domaćinstvo ovog novog LEN-inog natjecanja, ovaj put u Zagrebu. Kvalifikacije za Europa kup iznjedrile su 8 momčadi koje će se osim za zlato u glavnom gradu Hrvatske boriti i za jedno od prva četiri mjesta koja vode na završni turnir Svjetske lige koji će se odigrati u glavnom gradu Srbije od 18. do 23. lipnja.

Na popisu izbornika Tucka našli su se sljedeći igrači: vratari: Marko Bijač (Pro Recco) i Ivan Marcelić (Mladost); centri: Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta) i Ivan Krapić (Jadran); braniči: Marko Macan (Jug CO), Ivan Buljubašić (Mladost), Andro Bušlje (Olympiacos) i Hrvoje Benić (Jug CO); te napadači: Loren Fatović (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Ante Vukičević (Marseille), Lovre Miloš (Mladost), Anđelo Šetka (Jadran), Xavi Garcia (Jug CO) i Andrija Bašić (Vouliagmeni).

U petak, 5. travnja, su na rasporedu četvrtzavršni susreti, u subotu nas očekuju utakmice poluzavršnice, dok su u nedjelju planirani završni dvoboji.

Četvrtzavršnica – petak, 5. travnja
(15.00) Mađarska – Crna Gora
(16.45) Španjolska – Srbija
(18.30) Italija – Rusija
(20.15) Hrvatska – Grčka

Poluzavršnica dan – subota, 6. travnja
(15.00) poraženi Mađarska/Crna Gora – poraženi Italija/Rusija
(16.45) poraženi Španjolska/Srbija – poraženi Hrvatska /Grčka
(18.30) pobjednik Mađarska/Crna Gora – pobjednik Italija/Rusija
(20.15) pobjednik Španjolska/Srbija – pobjednik Hrvatska/Grčka

Završni dan – nedjelja, 7. travnja
(15.00) utakmica za 7. mjesto
(16.45) utakmica za 5. mjesto
(18.30) utakmica za broncu
(20.15) finale