U Kući vaterpola u Beogradu danas je održan sastanak vodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova koji sudjeluju u Regionalnoj A1 i A2 ligi, s kojeg je članovima UO RVL i Povjerenstvu za natjecanje, upućen dopis, a u svezi napada na igrače Crvene zvezde na splitskoj Rivi uoči utakmice protiv Mornar Brodospasa prošle subote.
Jedinstven stav VSS i sedam klubova sudionika Regionalne lige je da do kraja sezone neće igrati utakmice u Splitu i mjestima udaljenima manje do 200 kilometara.

U dopisu stoji:
‘Poštovani sportski prijatelji,
svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena zvezda gdje su napadnuti sportaši VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno vjerujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinitelji ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim vodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, sudionika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preuzeli određene korake. Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 km od Splita iz sigurnosnih razloga. Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, sudionici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području izmjeste kako bi na taj način završili već započeto natjecanje.
Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. veljače.’