Uoči utakmice četvrtog kola LEN Lige prvaka, u kojoj će se sastati dvije momčadi koje su dosad skupile maksimalnih devet bodova, u prostorijama bazena u Gružu održana je konferncija za medije.

Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak pred novinare je došao s dvojicom igrača koji su ovo ljeto pojačali momčad Juga. Alex Papanastasiou i Daniil Merkulov u dosadašnjim su se utakmicama dokazali kao dobra pojačanja i sigurno će imati značajnu ulogu u nastavku sezone.

U ovogodišnju Ligu prvaka krenuli smo vrlo dobro, možda i bolje nego što smo očekivali. Sport Management je ugodno iznenađenje i pokazali su brzinu i zrelost u svojoj igri te su definitivno momčad koja zaslužuje puno poštovanja. Najveća opasnost, odnosno njihova najveća snaga su obrana i brzi kontranapadi. Ne zabijaju puno golova, već do pobjeda dolaze snažnom obranom i to je nešto s čime se brojne momčadi nisu snašle“, rekao je Jugov strateg.

Mlada pojačanja osvrnula su se na dosadašnja iskustva u Dubrovniku.

Oduševljen sam i momčadi u koju sam došao i životom u Dubrovniku. Ekipa me odmah prihvatila, a ovo je jedan prelijep, no možda malo skup grad. Kad bih usporedio treninge iz Crne Gore s ovima u Hrvatskoj, moram istaknuti kako su ovdje treninzi dosta češći i teži. Ipak razina na kojoj se oni odvijaju je puno profesionalnija“, ispričao je mladi ruski reprezentativac.

Alex Papanastasiou je dodao: “Pravi je izazov igrati za Jug. Svaki trening i svaka utakmica su izazov za sebe. No to je odlična stvar jer naš je zadatak postizati sve ciljeve koji su nam postavljeni. Mislim da u budućnosti moram biti još snažniji i moram poraditi na svom napadu jer to je nešto što uvijek može biti bolje. Što se tiče našeg sljedećeg protivnika, oni su snažna momčad i mi se moramo fokusirati na pobjedu.”

Od samog početka momci su se dobro uklopili u tim Juga i kad smo razmišljali o novim, mladim igračima uvijek smo razmišljali da to moraju biti igrači koji će ostaviti svoj trag u povijesti Juga. Ta mladost naše momčadi je vrlo izazovna. Što se tiče cijele momčadi, mi sada rastemo i dolazi nam najvažnije razdoblje, a to je dvanaesti mjesec“, dodao je Kobešćak.

Dvoboj između VK Jug Croatia osiguranja i BPM Sport Managementa na rasporedu je u srijedu u 20,30 sati uz izravan prijenos na Arena sport 1.

Svi u Gruž!